Det här är för oss som försöker få familjelivet att gå ihop. Ibland kan det kännas som att det är mycket att tänka på och hålla reda på. Du ska veta att du är inte ensam!

Här försöker vi samla information och svar för att räta ut frågetecken. Vi har också samlat tips för att göra vardagen såväl som helger, semester och lov lättare. Vi diskuterar kost och hälsa, aktiviteter och hur man har tid för allt och alla i familjen. Vi fokuserar också på ekonomiska aspekter och konsumtion som ska passa alla familjers ekonomiska förutsättningar. Det finns mycket som man kan göra med barnen som inte behöver kosta mycket, eller inte kosta något alls. Bara att hitta tid för att leka, läsa sagor och sjunga tillsammans med barnen är fantastiska sätt att knyta band och ge barnen glädje och trygghet. Här hittar du några olika populära barnvisor.

Hela familjen i fokus

Det är viktigt att hitta tid för sig själv och tid tillsammans. Ibland glömmer vi bort oss som föräldrar, men för att vi ska orka behöver vi också ta hand om oss själv. Se till att vi får ordentligt med sömn, näring och återhämtning för att samla energi. Här fokuserar vi på att hitta lösningar och utrymme för alla i familjen. För att skapa utrymme (ekonomiskt, tidsmässigt eller energimässigt) för sådant som man tycker är roligt och viktigt.

Det är allmänt känt att det kan vara tufft ekonomiskt med barn, av många anledningar. Det finns många utgifter i samband med barn och man vill ge barnen allt. Det finns också många ”villhöver” saker, som söta barnkläder eller leksaker. Även de med bättre ekonomiska förutsättningar brukar kunna känna av småbarnsåren. Det gör stor skillnad om man tidigare varit två som jobbat heltid och sedan går på föräldraledighet. Här hittar du mer information om ekonomi.

Kommentera