Därför är graviditet så viktigt för oss

Nu för tiden finns det flera sätt att bli gravid. Vissa blir gravida oplanerat medan andra försöker ett längre tag och tar till hjälpmedel. Oavsett vilket går man igenom en stor förändring som kan vara både väldigt glädjefylld och påfrestande. Följ utvecklingen under en graviditet i vår graviditetskalender. Här kan du läsa om graviditetens första veckor.

Precis som med allt annat är graviditeter individuella, vissa har en relativt lätt graviditet medan andra upplever mer besvär. Vissa upplever exempelvis illamående, foglossning eller åderbråck, för mer information om åderbråck och svullnad i ben och fötter kan du klicka här. Om man har mycket besvär under graviditeten bör man uppsöka vård och rådgöra med sin barnmorska. Det finns många bra tips och mycket hjälp att få för olika typer av besvär eller komplikationer. Så att det kan bli en så behaglig och nöjsam tid som möjligt.

Graviditetstest

Oavsett om man försöker bli gravid eller ej är det lätt att kontrollera med ett graviditetstest. Hemmatesten är oftast väldigt säkra, 99% säkerhet eller mer. Det finns olika avancerade test, exempelvis vissa som visar ungefär vilken vecka man är i. Det är förstås lite olika priser beroende på vilken sort man vill ha, även vart man köper kan påverka priset. Det går att hitta flera test för under 50 kr. Det finns också i flerpack vilket kan vara ytterligare lite billigare per test.

Lämna ett svar